آوین ویژه»

تحریم‌ آمریکا علیه ایران بازار جهانی انرژی را تهدید می‌کند مجازات نانوای متخلف در قزوین ثبت بیش از ۶۵۰ جلسه خانگی قرآن کریم در استان بوشهر پروین داداندیش رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور شد قیمت دلار در بازار آزاد اعلام شد ( ۲۶ فروردین) رادیو رژیم صهیونیستی: اسرائیل در حال ساخت ۹ پایگاه نظامی در سوریه است نبرد سنگینی در کرانه باختری جریان دارد+ فیلم روحانیون انقلابی ورامین تجلیل شدند تفسیر آیه ۴ سوره صف؛ همچون سدی فولادین و بنایی آهنین بایدن و هریس برای پذیرش شکست دموکرات‌ها با ترامپ تماس می‌گیرند حمله موشکی روسیه به اوکراین، ۲ کشته و ۵۴ زخمی برجای گذاشت نتانیاهو در دادگاه: ۸ سال منتظر این لحظه بودم توزیع ۲۴۷ تن میوه و خرما در طرح تنظیم بازار نوروز و رمضان در کرمانشاه لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت افزایش ضریب ماندگاری گردشگران درگلپایگان سیره سردار سلیمانی در همه ابعاد آموزنده است فرصت شرکت در آزمون دستیاری پزشکی برای بار سوم تمدید شد آزمون بسندگی دانشگاه شهید بهشتی لغو شد واکنش قاهره به اخبار منتشرشده درباره اسکان نیم میلیون فلسطینی در مصر

0

خاموشی: باید اقتصاد وقف در قانون دیده شود

  • کد خبر : 60687
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
خاموشی: باید اقتصاد وقف در قانون دیده شود

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه سازمان وقف می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند و باید اقتصاد وقف در قانون دیده شود، گفت: وقف بیت‌المال نیست، مال شخصی بوده که مال شانی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی طی سخنانی در سومین سمینار “وقف در آئینه قضا” ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: سازمان اوقاف بر اساس ماده ۵ قانون وقف، می‌تواند امین موقوفه به کار گیرد که این امر صورت گرفته و امنای موقوفات افراد تلاشگر هستند که در احیای موقوفات نقش اثرگذار دارند.

وی اظهار کرد: مشکلی که اکنون وجود دارد بر سر اسناد وقفی موجود است، ما در سازمان اوقاف، اسناد تاریخی داریم که برای صده های قبل است. مانند روستای آق مشهد که یک نیت برای روستا و یک نیت برای زوار امام رضا (ع) دارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اجرای نیت موقوفات اکنون به ۶ هزار میلیارد رسیده و هر موقوفه در جای خود اجرای نیت شده است، عنوان کرد: وقف در حوزه بهداشت و درمان و تأمین دارو ورود کرده در این زمینه نیازمند همکاری وزارت بهداشت هستیم.

وی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد از شبکه درمان کشور وقف است، اظهار کرد: در خصوص راه انداری بیمارستان عمیدی، به دنبال نارضایتی اهالی، کلینیک ژن درمانی در نظر گرفتیم در آینده نزدیک هر فردی باید شناسنامه ژنتیک داشته باشد تا درمان اختصاصاً درمورد او انجام شود. واکسن‌ها در زمان کرونا بر اساس همین علم ساخته شد و هر اپیدمی اتقاق بیافتد کمتر از دو ماه واکسن تولید می‌کنیم. اگر وقف در این زمینه‌ها کمک کند اتفاقات شگرف می‌افتد.

وی با بیان اینکه در حوزه مسائل دارو و درمان ۸۰۰ قطعه زمین داریم که وقف درمان هستند، گفت: بیمارستان الغدیر و بازرگانان و محب از بیمارستان‌هایی هستند که احیا شده‌اند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: بر اساس ماده یک قانون وقف، سازمان وقف به موقوفات فاقد تولیه یا مجهول التولیه باید رسیدگی کند، این اتفاق می‌افتد و موقوفه احیا می‌شود، سپس مدعی پیدا می‌کند. بر اساس ماده یک قانون وقف، اداره موقوفات مجهول التولیه با ولی فقیه است.

وی ضمن تشکر از قوه قضائیه و اداره ثبت اسناد برای همکاری در تبدیل اسناد دفترچه به کاداستر اظهار کرد: در سه سال اخیر همکاری ثبت به گونه‌ای بوده که سه برابر عمر وقف برای موقوفات سند صادر شده و در کاهش دعاوی تأثیر بسیاری دارد برای بقیه اسناد نیازمند کمک قضات هستیم. همچنین در حوزه منابع طبیعی چالش‌هایی وجود دارد از شما قضات می‌خواهیم کمک کنید این مشکلات مرتفع شود.

حجت الاسلام خاموشی به وقف‌های جدید مانند وقف پلتفرم و پول و سهام و … اشاره کرد و گفت: با بانک مرکزی در حال مذاکره هستیم که برای وقف پول، ارزش افزوده در نظر گرفته شود در این زمینه می‌توانیم بانک وقف راه اندازی کنیم. وقف‌های جدید نیازمند نگاه حقوقدانان است مانند ورود وقف در اقتصاد دریاپایه، در این زمینه در صد هکتار دریایی سرمایه گذاری صورت گرفته و در این راستا با ۱۳ چالش قانونی برخورده‌ایم انشاالله این موارد به صورت علمی و قانونی رفع شود.

وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان اجازه نداده‌ام سازمان وقف یک ریال وام بگیرد، درواقع با وقف، مولدسازی صورت گرفته است، عنوان کرد: سازمان وقف می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند و باید اقتصاد وقف در قانون دیده شود. وقف بیت المال نیست، مال شخصی بوده که مال شانی شده و اداره آن با ولی فقیه است. ما برای کارکردهای این‌چنینی نیاز به نظر قضات و دقت نظر و همدلی شما کارشناسان قضا و قضات محترم داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: اگر بخواهیم ناترازی انرژی را از بین ببریم باید به سراغ انرژی سبز برویم. یکی از کارهای ویژه ما در وقف در این زمینه صورت گرفته است. همچنین در هندیجان، خوزستان، بوشهر و چارک در اقتصاد دریاپایه ورود کرده‌ایم. بحث زنجیره زراعی نیز بسیار جدی است و باید زنجیره شکل بگیرد. دانش بنیان‌ها چالش بسیاری دارند و از قوه قضائیه می‌خواهیم در مرتفع شدن مشکلات کمک کند.

وی تصریح کرد: همچنین در سازمان اوقاف به کمک صنایع زمین گیر رفته‌ایم، در زمینه معادن، چالش جدی داریم، وزارت صمت و قانون باید به ما کمک کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=60687

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.