آوین ویژه»

همسان سازی حقوق باید برای همه باشد | بازنشستگان کوتاه نمی‌آیند تیغ تیز ناترازی انرژی زیر گلوی صنایع/ بحرانی که هر روز بزرگ‌تر می‌شود حمله عجیب یک منتقد به شخص پزشکیان | از پرداخت این یارانه دست بکش آقای رئیس جمهور! سرمربی استقلال: باید برنده بازی می شدیم فوری/ مذاکرات ایران و آمریکا آغاز شد + عکس هشدار نسبت به بارش باران و تگرگ در تهران هوکشتاین: فضای مذاکرات مثبت است و پیشرفت رخ داده است شرایط دریافت وام ۲۰۰ میلیون تومانی اعلام شد معمار و فیلسوفی که نخستین رساله توضیح المسائل به فارسی را نوشت صهیونیست‌هایی که در غزه ظلم می کنند انسان نیستند گلستان پیشگام در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تولید برق پایدار انتشار تصاویر اتاق کمک داور ویدیویی در فینال جام حذفی فعالان بقاع متبرکه «نشان ملی مودت» دریافت می‌کنند انتقال تجربه فیلمسازی رامبد جوان؛ وحشتناک است کمدی بسازید و کسی نخندد! مشاور عالی استاندار خوزستان منصوب شد سفر غیررسمی رئیس جمهور برکات بسیاری برای آذربایجان شرقی داشت معرفی نامزدهای بخش آفرینش های ادبی هنر انقلاب اسلامی فارس در سال ۱۴۰۴ ریاض میزبان یک رویداد بزرگ ورزشی دیگر به جز فوتبال!

1

کتاب «مسئله عفاف» وارد بازار نشر شد؛ عفاف امری فراجنسیتی است

  • کد خبر : 64786
  • ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۴
کتاب «مسئله عفاف» وارد بازار نشر شد؛ عفاف امری فراجنسیتی است

کتاب «مسئله عفاف» به قلم حجت الاسلام مهدی شجریان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از سوی انتشارات طه منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «مسئله عفاف» به‌تازگی توسط نشر کتاب طه منتشر شده است که به نظر می‌رسد از دیدگاه نویسنده این کتاب، در وهله نخست، عفاف مسئله اصلی است، نه حجاب! توضیح این موضوع آن است که هرچند اکثر تألیفات در این حوزه، حجاب و عفاف را همراه هم و بدون مرزبندی روشن تبیین می‌کنند و تمرکز ویژه‌ای بر حجاب داشته و عفاف را در حاشیه آن مطرح می‌نمایند، اما رویکرد این کتاب کاملاً برعکس است. در این اثر، عفاف محور اصلی بحث است و از چیستی، چرایی و چگونگی آن به‌عنوان یک فضیلت اخلاقی برون‌دینی سخن به میان آمده است.

مهدی شجریان، نویسنده این کتاب، فصلی را به‌صورت مفصل به تبیین و تشریح تفاوت‌های میان حجاب و عفاف اختصاص داده است.

به اعتقاد او، هرچند این دو مفهوم همسان و هم‌ارز شمرده می‌شوند، اما بررسی آیات و روایات اسلامی و نیز دقت در اندیشه‌های بسیاری از دانشمندان اسلامی، تفاوت‌های هفت‌گانه‌ای را بین این دو آشکار می‌سازد. این تفاوت‌ها نه‌تنها باور به همسانی این دو را رد می‌کند، بلکه دلایلی برای ناهم ارزی آن‌ها ارائه می‌دهد.

یکی دیگر از فصول کتاب به تحلیل نسبت میان عفاف و جنسیت پرداخته است. در نگاه بسیاری، عفاف امری زنانه تلقی می‌شود و مردان مخاطب آن نیستند؛ یا اگر مردان نیز مخاطب عفاف باشند، اهمیت آن برای آن‌ها به مراتب کمتر است و این زنان هستند که باید به‌صورت ویژه اهل عفت باشند. نویسنده هر دو باور را به چالش می‌کشد.

به اعتقاد او، عفاف نه امری زنانه و نه مردانه، بلکه یک فضیلت اخلاقی انسانی و فراجنسیتی است. در شرایط عادی، هر دو جنس از نظر اخلاقی موظف به زیست عفیفانه هستند و در این زمینه نباید جنس خاصی را مخاطب اصلی این فضیلت دانست.

مطالعه این کتاب، با ارائه نگاهی نسبتاً متفاوت، در شرایط کنونی که مسئله حجاب در کانون توجه بسیاری قرار گرفته است، خالی از لطف نیست.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=64786

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.