آوین ویژه»

محکومیت ۱۵ میلیارد ریالی قاچاقچی دام در ایرانشهر استخراج ارز دیجیتال در کافی‌شاپ دانشگاه! تأکید بر نقش رسانه در دفاع از حقوق ملت بازگشایی کاروانسرای تاریخی دهدز به روی دانش‌آموزان رفع فیلترینگ، خیلی نزدیک/ خیز وداع با مافیای فیلترشکن یلدا در تهران قدیم؛ نقش کلیدی کرسی در طولانی ترین شب سال عدم اجرای قانون هوای پاک؛ عامل تدام آلودگی هوای تهران؟/ پای شهرداری به میان آمد مجلس خواستار ورود قوه قضائیه به وام ۸۰۰میلیونی مسکن شد هشدار وزش بادهای شدید در تهران تا 2 روز آینده درخشش بانوان کیوکوشین ناکامورا کرمان با کسب ۲۸ مدال مسابقات کشوری وزیر ارشاد: شورای فرهنگ عمومی نیاز به بازآرایی دارد زاخارووا: غرب درباره توان روسیه تردیدی نکند/ استقبال مسکو از توافق آتش‌بس در لبنان فوری | پرداخت متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان کشوری | واریزی آبان ماه نجومی شد روسیه: حملات اسرائیل و آمریکا به یمن تشدید عمدی تنش‌هاست چرا اتریوم ملکه کریپتو است؟ تاثیر قیمت اتریوم در ارزش ارزهای دیجیتالی که باور نمی‌کنید! ایلان ماسک به تاریخ ایران علاقه‌مند شد / عکس نقشه جنگ جهانی سوم منتشر شد! + عکس متهم نوسان دلار، بن‌بست شد

0

ابهری: مشارکت نهادها در جشن های مذهبی نباید نقش مردم را کمرنگ کند

  • کد خبر : 67977
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۵
ابهری: مشارکت نهادها در جشن های مذهبی نباید نقش مردم را کمرنگ کند

ابهری گفت: مدتی است دستگاه‌های فرهنگی هم پای به میدان گذاشتن و همراه مردم شدن اتفاق مبارکی است، اما نباید کاری کنند که نقش مردم کمرنگ شود، بلکه باید سهم مشارکت مردم را بیش‌از پیش ارج نهند.

مجید ابهری، جامعه شناس درباره برگزاری جشن‌های دینی و مذهبی بویژه اعیاد شعبانیه و تأثیر آن بر رفتار جامعه در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: ما در تمام ادوار تاریخ شاهد آن بودیم که انسان‌ها شادی و غم خود را به گونه‌های مختلف و با ابزار و ادوات خاص به خودشان ابراز می‌کردند. آیین‌هایی که ریشه در باورهای دینی و ملی و سوابق فرهنگی آن جامعه دارد.

وی با اشاره به اعیاد شعبانیه و ماه مبارک رمضان، ادامه داد: پوشیدن لباس‌های تمیز، پخت و پخش شیرینی، برگزاری محافل شادی، یکی از مؤلفه‌های ثابت ابراز خوشی و شادی در همه کشورهاست و در کشور ما هم از دیرباز برگزار شده است و در چند سال اخیر به آن ارج و قرب بیشتری نهاده‌اند. مانند جشن ده کیلومتری غدیر، جشن فرشته‌ها و دیگر مراسم‌هایی که به بهانه‌های مختلف مردم را پای کار می‌آیند و کنار هم هستند.

این جامعه شناس با تاکید بر اینکه از ابتدا تا امروز مردم پای کار برگزاری جشن‌های خیابانی بودند، اظهار داشت: من به عنوان یک رفتارشناس معتقد به مبانی دینی و مذهبی هستم و باید بگویم که جشن‌ها و روزهای شادمانی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هم کاملاً مردمی بوده و توسط مردم در مساجد و تکایا و برخی از منازل برگزار می‌شد و کلیه مخارج هم توسط مردم بطور داوطلبانه بود. اینکه مدتی است دستگاه‌های فرهنگی و دولتی هم پای به میدان گذاشتن و همراه مردم شدن اتفاق مبارکی است، اما نباید کاری کنند که نقش مردم کمرنگ شود، بلکه باید سهم مشارکت مردم را بیش‌از پیش ارج نهند.

وی در ادامه به نقش و مشارکت اقلیت‌های دینی و ملی در اعیاد کشورمان اشاره کرد و گفت: نکته بسیار ارزشمند و قابل توجه حضور و مشارکت هموطنان غیر مسلمان در آیین‌هایی است که در اعیاد و عزاداری‌های دو ماه محرم و صفر برگزار می‌شود. شما در محله‌هایی مانند خیابان زرین نعل، سلسبیل، شهدا و برخی از بخشهای مختلف تهران شاهد آن هستید که اقلیت‌های دینی حتی با تشکیل هیأت عزاداری و پخش انواع خوراکی‌های سنتی همراه با هموطن‌های شیعه خود در برنامه‌ها مشارکت می‌کنند و حضور دارند، که به نظر من این مهم نشانگر وحدت بین ادیان و مردم ایران است.

ابهری در پایان با تأکید بر مشارکت همه جانبه مردم در آئین‌های ملی و مذهبی یادآور شد: نکته قابل توجه در برگزاری جشن‌ها و یا مراسم‌های عزاداری این است، حفاظت از چارچوب‌های قانونی، عرفی و دینی کشورمان باید اولویت نهادهای فرهنگی در برگزاری جشن‌های میدانی و محله‌ای باشد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=67977

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.