آوین ویژه»

ستار هاشمی: سازوکارهای رفع فیلتر تمام سکوها پیش‌بینی شده است واکنش چین به مذاکرات هفته آینده ایران و آمریکا در مسقط بارش سنگین برف در گردنه ژالانه چرا رهبر انقلاب امسال به حرم رضوی نرفتند؟ جنگ تعرفه‌ای ترامپ ادامه دارد طراحی «جایزه هنر» برای معلمان؛ المپیاد هنر استانداردسازی می‌شود جاده چالوس یک طرفه شد حمله با چاقو به رئیس هیئت کشتی مازندران! کانون فرهنگی شهید روحی تشکلی پیشرو در حوزه کتاب است شهرک ۲۰۰ هکتاری سلامت سال آینده در خاوران تبریز احداث می‌شود بیانیه بشار اسد رئیس جمهور سابق سوریه درباره شرایط خروجش از سوریه بایدن به پیمانکاران نظامی اجازه استقرار در اوکراین را می دهد آیت الله کریمی جهرمی: اطلاع‌رسانی مظلومیت‌ شیعیان پاراچنار، جهاد است آغاز فصل جدیدی در مراکز جامع سلامت با ادغام آموزش و بهداشت حکم «اکرم امام اوغلو» صادر شد  شهادت ۲۱ فلسطینی در حملات امروز رژیم صهیونیستی به غزه فیدان: گسترش روابط همه جانبه با ایران را خواستاریم؛ به خاک سوریه طمع نداریم تجاوز جدید هوایی رژیم صهیونیستی علیه دمشق+ تصاویر

1

دشمنی صهیونیسم با مسلمانان، تاریخی و ریشه‌ دار است

  • کد خبر : 81925
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۷
دشمنی صهیونیسم با مسلمانان، تاریخی و ریشه‌ دار است

دشمنی یهود با مسلمانان، تاریخی و ریشه‌دار است و با دشمنان اسلام و غیر مسلمانان، باید با هر یک برخوردی مناسب با رفتار خودشان شود.

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه: خداوند متعال دین اسلام را برای هدایت انسان‌ها فرستاده و هر آنچه را برای رسیدن به بالاترین قله فضیلت بدان نیازمندند برایشان تبیین فرموده است. در طرح ملی زندگی با آیه، هر روز ماه مبارک رمضان، مهمان یک آیه از آیات کلام وحی خواهیم بود. تفسیر و تلاش برای فهم قرآن کریم از زمان پیامبر اعظم (ص) تا به امروز ادامه داشته است و جاودانگی قرآن سبب می‌شود تا تفسیر آن کتاب در هر عصر و زمانی ادامه یابد؛ چرا که آیات قرآن، مهم‌ترین و نخستین منبع برای فهم دین به شمار می‌روند.مهم‌ترین ویژگی تفسیری که در ادامه، آن را مشاهده می‌کنید، کوشش در تبیین بعد هدایتی قرآن، یعنی هدف اصلی نزول است: «هُدیً لِلنَّاسِ».در این تفسیر فقط به کشف معنا و ذکر پاره‌ای الفاظ و عبارات تفسیری صرف بسنده نمی‌شود؛ بلکه آنها درآمدی برای تبیین ابعاد هدایتی کلام خداوند قرار داده شده و مخاطب را از معبر لفظ به معنا و از معبر معنا به بلندای هدایت قرآن، سوق می‌دهد.

طرح زندگی با آیه‌ها درصدد است که عموم مردم را با مفاهیم آیات منتخب بیش از پیش آشنا کند و خبرگزاری مهر در مجموعه مطالب «زندگی با آیه ها» به صورت تفصیلی و تصویری با بیان استاد محمدعلی انصاری مفسر قرآن کریم، تفسیر این آیات مبارکه را تقدیم نگاه مخاطبان می‌کند.

سوره مائده آیه ۸۲

لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُودَ وَالَّذِینَ أَشْرَکُوا ۖ وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَیٰ ۚ ذَٰلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا یَسْتَکْبِرُونَ

یقیناً سرسخت‌ترین مردم را در کینه و دشمنی نسبت به مؤمنان، یهودیان و مشرکان خواهی یافت. و البته نزدیک ترینشان را در دوستی با مؤمنان، کسانی می یابی که گفتند: ما نصرانی هستیم. این واقعیت برای آن است که گروهی از آنان کشیشان دانشمند و عابدان خدا ترس اند، و آنان [در پیروی از حق] تکبّر نمی‌کنند.

نکته‌ها

«قِسّیس»، به معنای کشیش است و به عالمان دینی که عهده‌دار ریاست مذهبی مسیحیان هستند، گفته می‌شود. و «رهبان» به معنی تَرسا به عابدان مسیحی گفته می‌شود.

شأن نزول این آیه تا آیه‌ی ۸۵، خوشرفتاری نجاشی، پادشاه حبشه و مسیحیان آن کشور را با مسلمانان مهاجری گفته‌اند که به ریاست جعفربن ابی‌طالب علیهما السلام در سال پنجم بعثت از مکّه به آن دیار هجرت کردند و در حمایت نجاشی، از تعرّض مشرکان و فرستادگانشان به حبشه مصون ماندند. در همان حال که یهودیان مدینه با دیدن معجزات واخلاق والای پیامبر، ایمان نمی‌آوردند و در توطئه‌ها علیه مسلمانان شرکت می‌کردند، پیمان می‌شکستند و فتنه بر می‌انگیختند، روحانیون مسیحی در حبشه، با شنیدن آیات سوره‌ی مریم، گریستند و از مسلمانان جانبداری کردند. «۱»

امام صادق علیه السلام پس از تلاوت این آیه فرمود: «أولئک کانوا قوما بین عیسی و محمّد و ینتظرون محمّد صلی الله علیه و آله» این علمای مسیحی و راهبان گروهی بودند که در زمانی میان حضرت عیسی علیه السلام و حضرت محمّد صلی الله علیه و آله زندگی می‌کردند و منتظر آمدن پیامبر اسلام بودند.

پیام‌ها

۱- دشمنی یهود با مسلمانان، تاریخی و ریشه‌دار است. لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً … الْیَهُودَ

۲- با دشمنان اسلام و غیر مسلمانان، باید با هر یک برخوردی مناسب با رفتار خودشان شود. أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً … أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً

۳- دوستان و دشمنان خود را همراه با تحلیل صحیح و عوامل روحی و اجتماعی آنان بشناسیم. أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً … أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً…

۴- زمینه‌های رشد در جامعه، سه چیز است: دانشمند بودن، خداترسی و نداشتن روحیّه‌ی استکباری. «قِسِّیسِینَ وَ رُهْباناً وَ أَنَّهُمْ لا یَسْتَکْبِرُونَ»

۵- عالمان دینی و عابدان خداترس در اصلاح عقاید و اخلاق جامعه، نقش مؤثر دارند. «ذلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَ رُهْباناً وَ أَنَّهُمْ لا یَسْتَکْبِرُونَ»

۶- اگر علم و عبادت و اخلاق به هم پیوند خورد، انسان حقّ‌گرا می‌شود و تعصب را کنار می‌گذارد. «ذلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَ رُهْباناً وَ أَنَّهُمْ لا یَسْتَکْبِرُونَ»

۷- اسلام تعصّب نابجا ندارد واز علمای سایر ادیان که خدا ترس و با انصاف باشند، منصفانه تمجید می‌کند. «ذلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَ رُهْباناً وَ أَنَّهُمْ لا یَسْتَکْبِرُونَ»

۸- تبلیغ اسلام در بین مسیحیان مؤثّرتر است. «أَنَّهُمْ لا یَسْتَکْبِرُونَ» (با آنکه مسیحیان، عقیده ‏انحرافی «تثلیث» دارند، ولی به خاطر روحیه‏ سالم‌تر، آمادگی بیشتری برای حقّ پذیری دارند.)

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=81925

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.