آوین ویژه»

جزئیات گفتگوی تلفنی مدیرکل آژانس با عراقچی آینده احتمالی ۱۸ سهمیه کنکور؛ از کاهش و ساماندهی تا بازنگری حدنصاب واریز یارانه ۹۰۰ هزار تومانی در اسفند ماه رسما تایید شد یک انتصاب و استعفای جدید پس از قتل دانشجوی دانشگاه تهران معضل بحران ترافیک بجنورد بهبود پیدا می‌کند افزایش تلفات درگیری میان گروه‌های مسلح در کلمبیا به ۹۰ کشته و زخمی غوغای نمایندگان مجلس بر سر قانون همسان سازی حقوق | بهارستانی ها به پزشکیان تذکر دادند پشت پرده سقوط حکومت چندین ساله اسد/ دیدار جولانی و نخست‌وزیر سوریه در شب سقوط دمشق افشا شد پیش بینی مهم بورس فردا با صعود انفجاری امروز (۲۵ آذر) هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی خراسان شمالی انتخاب شد اهدای هدایای مقام معظم رهبری به قهرمانان کرمانشاهی المپیک و پارالمپیک کشته‌شدن فرمانده ارشد روس بر اثر انفجار بمب دست‌ساز تعامل پایدار نسل جدید برای تاب‌آوری سیستم‌های اکولوژیکی حیاتی است جشن انقلاب با حضور پر شور دانش‌آموزان همدان برگزار می‌شود شمار شهدای غزه باز هم افزایش یافت؛ تشدید وخامت اوضاع انسانی پای حسین شریعتمداری به دادسرا باز شد اسکار ایتالیا به تیموتی شالامه جایزه می‌دهد امانوئل ماکرون: حمله اسرائیل به بیروت غیر قابل قبول است

0

خیرخواهی، دلسوزی و تواضع پیامبر(ص) از عوامل تاثیر کلام ایشان بود

  • کد خبر : 84868
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۵
خیرخواهی، دلسوزی و تواضع پیامبر(ص) از عوامل تاثیر کلام ایشان بود

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در هدایت و ارشاد مردم، سر از پا نمی‌شناخت و از عوامل تأثیر کلام ایشان در دیگران، خیرخواهی، دلسوزی، مهربانی، بی‌توقّعی و تواضع شان بود.

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: خداوند متعال دین اسلام را برای هدایت انسان‌ها فرستاده و هر آنچه را برای رسیدن به بالاترین قله فضیلت بدان نیازمندند برایشان تبیین فرموده است. در طرح ملی زندگی با آیه، هر روز ماه مبارک رمضان، مهمان یک آیه از آیات کلام وحی خواهیم بود. تفسیر و تلاش برای فهم قرآن کریم از زمان پیامبر اعظم (ص) تا به امروز ادامه داشته است و جاودانگی قرآن سبب می‌شود تا تفسیر آن کتاب در هر عصر و زمانی ادامه یابد؛ چرا که آیات قرآن، مهم‌ترین و نخستین منبع برای فهم دین به شمار می‌روند.مهم‌ترین ویژگی تفسیری که در ادامه، آن را مشاهده می‌کنید، کوشش در تبیین بعد هدایتی قرآن، یعنی هدف اصلی نزول است: «هُدیً لِلنَّاسِ».در این تفسیر فقط به کشف معنا و ذکر پاره‌ای الفاظ و عبارات تفسیری صرف بسنده نمی‌شود؛ بلکه آنها درآمدی برای تبیین ابعاد هدایتی کلام خداوند قرار داده شده و مخاطب را از معبر لفظ به معنا و از معبر معنا به بلندای هدایت قرآن، سوق می‌دهد.

طرح زندگی با آیه‌ها درصدد است که عموم مردم را با مفاهیم آیات منتخب بیش از پیش آشنا کند و خبرگزاری مهر در مجموعه مطالب «زندگی با آیه ها» به صورت تفصیلی و تصویری با بیان استاد محمدعلی انصاری مفسر قرآن کریم، تفسیر این آیات مبارکه را تقدیم نگاه مخاطبان می‌کند.

سوره توبه آیه ۱۲۸

لَقَدْ جَاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمُؤْمِنِینَ رَءُوفٌ رَحِیمٌ

یقیناً پیامبری از جنس خودتان به سویتان آمد که به رنج و مشقت افتادنتان بر او دشوار است، اشتیاق شدیدی به [هدایتِ] شما دارد، و نسبت به مؤمنان رئوف و مهربان است.

نکته‌ها

خداوند جز بر پیامبر اسلام، بر هیچیک از پیامبران دو نام از نام‌های خویش را اطلاق نکرده است. «رَؤُفٌ، رَحِیمٌ»

توجّه به صفات رهبران آسمانی که در این آیه مطرح است و مقایسه‌ی آنها با صفات دیگر رهبرانِ بشری، لطف خدا را به بشر و لزوم اطاعت مطلق از این گونه رهبران را نشان می‌دهد.

پیام‌ها

۱- رسول‌خدا برخاسته از میان خود مردم است. «مِنْ أَنْفُسِکُمْ»

۲- رسول خدا صلی‌الله علیه و آله غم‌خوار امّت است. «عَزِیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ»

۳- رهبران اسلامی باید در سختی‌ها و گرفتاری‌ها با مردم همدل و همراه باشند. «عَزِیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ»

۴- پیامبر خدا صلی‌الله علیه و آله در هدایت و ارشاد مردم، سر از پا نمی‌شناسد. «حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ»

۵- از عوامل تأثیر کلام در دیگران، خیرخواهی، دلسوزی، مهربانی، بی‌توقّعی و تواضع است. «عَزِیزٌ عَلَیْهِ، حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ، رَؤُفٌ رَحِیمٌ»

۶- رهبر اسلامی تنها بر مؤمنان رئوف و رحیم است، نه بر همه کس، بلکه بر دشمن شدید و غلیظ است. «بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُفٌ رَحِیمٌ»

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=84868

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.