آوین ویژه»

گردش مالی بالای گوهرسنگ‌ها و ضرورت ایجاد یک تشکل صنفی اختصاصی اثر «انساب سادات» مبتنی بر تراث گذشتگان و پژوهش‌های متأخر است ۳ بار رایزنی «نتانیاهو» با «ترامپ» ۱۳ کشته در برخورد قایق نیروی دریایی هند با کشتی مسافربری+ فیلم چرا سازمان تامین اجتماعی با کارگران ساختمانی درست رفتار نمی کند؟ قهرمان تراکتور رفت + عکس جنگنده سوخو-۲۷ ارتش اوکراین سرنگون شد انفجار شدید در شن یانگ چین ؛۳ نفر جان باختند خرید این ۵ ستاره در استقلال قطعی شد پرواز زاهدان – دوحه برقرار شد شعری که سید حسن نصرالله دوست داشت و بر کفن او نقش بست تعاریف سعید حدادیان از شناخت رهبر انقلاب از مداحی و هنر لزوم توجه مدیریت شهری اراک به سلامت و معیشت پاکبانان شوک به استقلال؛ ۳ ستاره کلیدی نیستند شهادت ۲ نفر از بسیجیان در شهرستان سراوان نشست خبری «داد»؛ فیلمسازی برای تأثیرگذاری بر نوجوانان بزهکار گوشی اقتصادی جدید گوگل، گلکسی A۵۶ سامسونگ را شکست داد منابع محلی فاش کردند: حضور نیروهای اوکراینی دوشادوش تروریست‌ها در حلب!

1

بهترین دعا در شب قدر چیست؟

  • کد خبر : 89811
  • ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
بهترین دعا در شب قدر چیست؟

هر روز در قنوت نماز همین آیه را بخوانیم و برای صلاح و رشد خانواده‌مان دعا کنیم و بدانیم که برای تربیت نسل آینده، باید اهل دعا به درگاه الهی باشیم.

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه: نهضت «زندگی با آیه‌ها» که از سال گذشته آغاز شده با استقبال شایانی روبه‌رو گردیده است. باید در وادی زندگی، با نوای قرآن همدم شویم و در هر کنج و کنار، جلوه‌های انس با کلام وحی را پدیدار سازیم. از گنجینه امثال قرآنی، برای بنای فرهنگی استوار بهره گیریم و آیات پرکاربرد را در حافظه سپرده، در سخن و عمل به کار بندیم، تا در این عرصه، نقشی ایفا کنیم. به سان پیامبر رحمت (ص) که خُلقش قرآن بود، ما نیز در پی کسب این منش والا باشیم. در راستای اعتلای نهضت ملی «زندگی با آیه‌ها»، هر گامی که برداریم، چراغی فرا راه جامعه روشن کرده‌ایم؛ نهضتی که در پی فهم و تبیین آیات الهی است. با همراهی و تشویق یکدیگر، این حرکت را تقویت کنیم، تا این کوشش‌ها، ثمری نیکو به بار آورد.

آیه ۷۴ سوره فرقان

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا

خدایا، کاری کن که همسران و بچه‌هایمان چشم‌وچراغ و مایۀ عزت ما باشند و ما را الگوی خود مراقبان کن.

عطا کن روشنایی‌بخش دیده / و ما را کن زعیم اهل تقوا

آن زن‌ها و بچه‌های شکست‌ناپذیری که دیدی، آن چهره‌های محکم و مصممی که نمی‌توانستی ازشان چشم برداری، ثمره دعای آن مجاهدانی بودند که در قنوت نماز شب‌هایشان ذکر این آیه از زبانشان نمی‌افتاد. که همسران و فرزندانشان نه فقط چشم‌های خودشان، که چشم سرزمین زیتون‌ها را هم روشن کرده بودند. که نه تنها پا پس نکشیدند، بلکه به اسطوره‌ها و الگوهای ایستادگی تبدیل شدند. دفعه‌ی بعد که از خدا برای بچه‌هایت فقط فلان رتبه کنکور و استخدام در فلان شرکت دولتی را خواستی، به دعاهای دیگری هم فکر کن. شاید چشم روشنی واقعی جای دیگری باشد.

بهترین دعا در شب قدر

دغدغه‌ی اصلی‌ات چیست؟ چه چیزی شب‌ها فکرت را به خود مشغول می‌کند؟ آرزوهایت چیست؟ آیا اولویت‌هایت را درست انتخاب کرده‌ای؟ قرآن کریم، با دعاهایی که از زبان بندگان خاص خدا نقل کرده، به ما می‌آموزد که دغدغه‌ها و اولویت‌هایمان چه باید باشد، چراکه دعاهای افراد، عمق نگاه و بلندای آرمان انسان را مشخص می‌کند. یکی از زیباترین این آیات، آیه‌ی «وَالَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا »[۱] است.

این آیه، تصویری روشن از آرزوی بندگان خالص خدا را به ما نشان می‌دهد. آن‌ها دائماً از خدا می‌خواهند که خانواده‌شان، یعنی همسران و فرزندانشان، مایه‌ی روشنایی چشم‌ها و دل‌هایشان شوند؛ خانواده‌ای که نه‌تنها برای خودشان، بلکه برای دیگران نیز الگو باشد. «خانواده خوب، یعنی زن و شوهری که با هم مهربان باشند، باوفا و صمیمی باشند و به یکدیگر محبت و عشق بورزند، رعایت همدیگر را بکنند و مصالح همدیگر را مهم و گرامی بدارند. اولادی که در آن خانواده به وجود می‌آید، نسبت به او احساس مسئولیت کنند و بخواهند او را از لحاظ مادی و معنوی، سالم بزرگ کنند. از لحاظ مادی و معنوی او را به سلامت برسانند. چیزهایی به او یاد بدهند، به چیزهایی او را وادار کنند، از چیزهایی او را بازدارند و صفات خوبی را در او تزریق کنند. چنین خانواده‌ای، اساس همه اصلاحات واقعی در یک کشور است .»[۲]

اما با سبک زندگی زاییدۀ عصر مدرن، «آنچنان فساد و بی‌بندوباری در غرب به‌وسیلۀ آزادی زنان به راه افتاد و رواج پیدا کرد که خود متفکّران غربی را دچار وحشت کرد! … با بی‌بندوباری، با اشاعۀ فساد و فحشاء و با آزادی بی‌قیدوشرطِ معاشرت زن و مرد، بنیان خانواده متلاشی شد .»[۳] از دهۀ شصت میلادی به این سو، تعداد ازدواج‌ها تقریباً نصف شده است و طلاق‌ها بیش از ۲۵۰ درصد رشد داشته است. تعداد افرادی که تنها زندگی می‌کنند و مشکلاتشان، به‌حدی زیاد شده است که در بریتانیا و ژاپن وزارت تنهایی راه‌اندازی کرده‌اند. در این دنیایی که بسیاری از خانواده‌ها از هم گسیخته‌اند، این آیه توجه‌مان را به خانواده معطوف می‌کند. این دعا، فقط یک خواسته‌ی زبانی نیست؛ بلکه نقشه‌ی راهی برای ما ترسیم می‌کند. خانواده‌ای که «قُرَّةَ أَعْیُنٍ» باشد، نیازمند تلاش و همدلی اعضای آن است.

خداوند در این آیه از ما خواسته است که:

از او بخواهیم فرزندانی شایسته و خانواده‌ای پرمحبت و الگو برای دیگران داشته باشیم.

برای عمل به این آیه در زندگی می‌توانیم:

_ هر روز در قنوت نماز همین آیه را بخوانیم و برای صلاح و رشد خانواده‌مان دعا کنیم و بدانیم که برای تربیت نسل آینده، باید اهل دعا به درگاه الهی باشیم.

_ برای رشد و تربیت فرزندانمان زمان بیشتری اختصاص دهیم و برایشان الگوی عملی باشیم.

_ در روابط خانوادگی، با محبت و مهربانی، فضای آرامش و دوستی ایجاد کنیم.

[۱]. سوره فرقان، آیه ۷۴

[۲]. مقام معظم رهبری، خطبه‌ی عقد، ۱۲/۰۹/۱۳۷۷

[۳]. بیانات معظم‌له در دیدار جمعی از زنان، ۲۰/۰۷/۱۳۷۶

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=89811

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.