آوین ویژه»

نقشه شوم نتانیاهو برای تحریک ترامپ علیه ایران نمایش آیینی «ماه‌ مه گرفته» در زنجان تداوم رکورد شکنی‌های شاخص‌ بورس / گرد و خاک تالار شیشه‌ای ادامه دارد اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری دولت ترامپ شد مدارس کوهسرخ به دلیل ناایمن بودن در برابر زلزله فردا غیرحضوری شد تمجید و تشکر خاص استقلال از هوادارانش خبر فوری درباره افزایش قیمت دلار آزاد ( ۳۰ دی) پیش بینی قیمت دلار در سال ۱۴۰۴ با سیگنال ترامپ زمان بازی پرسپولیس و مس سونگون تغییر کرد سود بازرگانی گمرک تغییر کرد المیادین: احتمال از سرگیری اجرای توافق آتش بس در غزه جشن پیروزی تراکتور در منزل پزشکیان + عکس دستگیری قاتل و همدستش کمتر از ۱۲ ساعت در یزد «در آغوش درخت» راهی جشنواره آمریکایی شد موشکباران صفد و قطع برق این شهر همزمان با سخنرانی نعیم قاسم+فیلم پیش بینی قیمت بیت کوین / روند صعودی موقتی است؟ حضور فعال سیاسی مشهور آمریکایی در محل شهادت «سیدحسن نصرالله»+فیلم دارندگان ارز دیجیتال ثروتمند شدند / ثبت رکورد تاریخی در بازار رمزارزها

0

برتری جویی، تفاخر و جاه طلبی،سرنوشتی مثل قارون را برای فرد رقم می زند

  • کد خبر : 90470
  • ۰۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۴
برتری جویی، تفاخر و جاه طلبی،سرنوشتی مثل قارون را برای فرد رقم می زند

چه بسیارند کسانی که در تهیه مسکن، مرکب، لباس، کلام، ازدواج و نام‌گذاری فرزند، کاری می‌کنند که در جامعه نمودی داشته باشند و مردم متوجّه آنان شوند این افراد از بهشت محرومند.

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: خداوند متعال دین اسلام را برای هدایت انسان‌ها فرستاده و هر آنچه را برای رسیدن به بالاترین قله فضیلت بدان نیازمندند برایشان تبیین فرموده است. در طرح ملی زندگی با آیه، هر روز ماه مبارک رمضان، مهمان یک آیه از آیات کلام وحی خواهیم بود. تفسیر و تلاش برای فهم قرآن کریم از زمان پیامبر اعظم (ص) تا به امروز ادامه داشته است و جاودانگی قرآن سبب می‌شود تا تفسیر آن کتاب در هر عصر و زمانی ادامه یابد؛ چرا که آیات قرآن، مهم‌ترین و نخستین منبع برای فهم دین به شمار می‌روند. مهم‌ترین ویژگی تفسیری که در ادامه، آن را مشاهده می‌کنید، کوشش در تبیین بعد هدایتی قرآن، یعنی هدف اصلی نزول است: «هُدیً لِلنَّاسِ».در این تفسیر فقط به کشف معنا و ذکر پاره‌ای الفاظ و عبارات تفسیری صرف بسنده نمی‌شود؛ بلکه آنها درآمدی برای تبیین ابعاد هدایتی کلام خداوند قرار داده شده و مخاطب را از معبر لفظ به معنا و از معبر معنا به بلندای هدایت قرآن، سوق می‌دهد.

طرح زندگی با آیه‌ها درصدد است که عموم مردم را با مفاهیم آیات منتخب بیش از پیش آشنا کند و خبرگزاری مهر در مجموعه مطالب «زندگی با آیه ها» به صورت تفصیلی و تصویری با بیان استاد محمدعلی انصاری مفسر قرآن کریم، تفسیر این آیات مبارکه را تقدیم نگاه مخاطبان می‌کند.

سوره قصص آیه ۸۳

تِلْکَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لَا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا ۚ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ
آن سرای [پرارزش] آخرت را برای کسانی قرار می‌دهیم که در زمین هیچ برتری و تسلّط و هیچ فسادی را نمی‌خواهند؛ و سرانجام [نیک] برای پرهیزکاران است.

نکته‌ها

این آیه به منزله قطعنامه داستان قارون است که هر گونه ثروت‌اندوزی و برتری‌جویی، مایه‌ی هلاکت در دنیا و شقاوت در آخرت می‌شود. بر اساس روایات، حضرت علی علیه السلام، این آیه را برای تاجران بازار تلاوت می‌فرمود. امام خمینی قدس سره بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز در پایان درس اخلاقشان برای طلّاب و فضلای حوزه‌ی علمیّه‌ی قم به آن عنایت داشتند.

در حدیث می‌خوانیم که اگر کسی به واسطه بهتر بودن بند کفشش بر دیگری خود را برتر ببیند، جزو کسانی است که اراده‌ی علوّ در زمین دارند.

چه بسیارند کسانی که در تهیه مسکن، مرکب، لباس، کلام، ازدواج و نام‌گذاری فرزند، کاری می‌کنند که در جامعه نمودی داشته باشند و مردم متوجّه آنان شوند که به فرموده روایت، این افراد اراده برتری در زمین دارند و از بهشت محرومند.

پیام‌ها

۱- سرای آخرت بس عظیم است. (کلمه‌ی «تِلْکَ» برای بیان عظمت است)

۲- هرگونه برتری‌طلبی، ممنوع است. «لا یُرِیدُونَ عُلُوًّا»

۳- منشأ فساد، برتری‌جویی است. لا یُرِیدُونَ عُلُوًّا … وَ لا فَساداً

۴- پرهیزکار کسی است که اراده‌ی تفاخر و برتری بر دیگران ندارد. لا یُرِیدُونَ عُلُوًّا … وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ‌

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=90470

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.