آوین ویژه»

امید زاینده‌رود در غبار بی‌تصمیمی؛ نجات گاوخونی شاید وقت دیگر! ویدیویی از حمله وحشیانه تروریست های نقاب دار به یک خانه «آخرین تولد» بهترین فیلم جشنواره سماع شد ترکیب پرسپولیس مقابل چادرملو / بازیکن کلیدی پرسپولیس بازی را از دست داد نقره داغ شرکت متخلف برای انجام ندادن به تعهدات ارزی حمله تند علم الهدی به پزشکیان درباره مذاکره با آمریکا اظهارات مهم عارف در خصوص استفاده از فناوری هسته‌ای حماس: اقدام مالدیو علیه صهیونیست‌ها ستودنی است مراسم تشییع نیروی پلیس مبارزه با مواد مخدر استان قم برگزار شد شبکه اخلال گر نظام اقتصادی در اردبیل متلاشی شد پیشگیری قاچاق کالا و ارز راهی برای جلوگیری از تهدید اقتصاد کشور است حمایت دانشگاه آزاد از جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور در قامت هیئت علمی ظرفیت تولید ماهیان سردابی در لرستان به ۵۰ هزار تن می‌رسد سوال روز دهم پویش «زندگی با آیه‌ها» در استان سمنان پیشنهاد نوروزی برای گالری‌گردی؛ با «دیو» علی اکبر صادقی همراه شوید آزادسازی ۲ منطقه دیگر در «دونتسک» و «لوهانسک» توسط روسیه ترمز فنر بورس کشیده شد! | مهم ترین اخبار بورسی در ۷ آذر شناسایی دانش‌آموزان مستعد برای تحصیل در حوزه علمیه

0

در هنگام اختلاف، به جای تفرقه بر همدلی تمرکز کنیم

  • کد خبر : 93560
  • ۰۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۰
در هنگام اختلاف، به جای تفرقه بر همدلی تمرکز کنیم

پیامبر(ص) و یارانش، نمونه‌هایی بی‌نظیر از یک امت مقتدر و مهربان‌اند، آنان که در میدان نبرد، استوار و شکست‌ناپذیرند و در میان خود، با مهر و عطوفت زندگی می‌کنند.

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه: نهضت «زندگی با آیه‌ها» که از سال گذشته آغاز شده با استقبال شایانی روبه‌رو گردیده است. باید در وادی زندگی، با نوای قرآن همدم شویم و در هر کنج و کنار، جلوه‌های انس با کلام وحی را پدیدار سازیم. از گنجینه امثال قرآنی، برای بنای فرهنگی استوار بهره گیریم و آیات پرکاربرد را در حافظه سپرده، در سخن و عمل به کار بندیم، تا در این عرصه، نقشی ایفا کنیم. به سان پیامبر رحمت (ص) که خُلقش قرآن بود، ما نیز در پی کسب این منش والا باشیم. در راستای اعتلای نهضت ملی «زندگی با آیه‌ها»، هر گامی که برداریم، چراغی فرا راه جامعه روشن کرده‌ایم؛ نهضتی که در پی فهم و تبیین آیات الهی است. با همراهی و تشویق یکدیگر، این حرکت را تقویت کنیم، تا این کوشش‌ها، ثمری نیکو به بار آورد.

آیه ۲۹ سوره فتح

مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ

محمّد، فرستاده خداست و کسانی که با او هستند بر کافران سرسخت و در میان خودشان با یکدیگر مهربانند

ولی سخت‌گیرند بر کافران / سخن تند رانند با منکران

پیام‌ها

همراه محمد باید شبیه او باشد. شبیه او که برای مردم مدینه از پدر مهربان‌تر بود و برای مشرکان مکه، از صاعقه بی‌امان‌تر. شبیه او که در حق خود از تلافی و انتقام به سادگی چشم می‌پوشید و در حق مظلوم همچون دریایی طوفانی می‌خروشید. همراه محمد، باید مثل خود او، آمیزه‌ای از رحم و خشم و مهر و قهر باشد. مثل آب که گاه سیراب می‌کند و گاه سیلاب می‌شود، مثل آتش که گرم می‌کند و می‌سوزاند، مثل خاک که می‌رویاند و می‌میراند. پای هر کدام که بلنگد، پای این همراهی هم خواهد لنگید.

دو بال پرواز

حضرت محمد پیامبر خدا است، و یارانش نمونه‌هایی بی‌نظیر از یک امت مقتدر و مهربان‌اند. آنان که در میدان نبرد، استوار و شکست‌ناپذیرند و در میان خود، با مهر و عطوفت زندگی می‌کنند، الگویی روشن از جامعه‌ای ولایی و موفق را به نمایش می‌گذارند. این آیه شریفه، هویت امت اسلامی را در دو واژه خلاصه می‌کند: صلابت در برابر دشمن و مهربانی در میان خود.

برای درک این دو ویژگی، صحنه‌ای از تاریخ صدر اسلام را تصور کنید: یاران پیامبر در جنگ خیبر، قلعه‌های مستحکم یهودیان را در هم می‌شکنند. علی که پرچمدار سپاه است، با قدرت و صلابت، دروازه‌ی قلعه را از جا می‌کند. اما همین علی (ع) همیشه دست مهربانش بر سر یتیمان است. این همان ترکیب زیبای صلابت و رأفت است که امت اسلامی را متمایز می‌کند.

یا به روزهای سخت شعب ابی‌طالب فکر کنید؛ جایی که مسلمانان در محاصره‌ی شدید اقتصادی قرار داشتند. در آن دوران، پیامبر اکرم با وجود تمام سختی‌ها، دل‌داری و محبتش را از کسی دریغ نمی‌کرد. آنان که از غذای اندک خود به دیگران می‌بخشیدند، نمونه‌ای از رُحَماءُ بَیْنَهُمْ بودند.

«زیست اسلامی یعنی چه؟ معنای چگونگی زندگی اجتماعی اسلامی چیست؟ این را در قرآن و در نهج‌البلاغه و در روایات می‌شود پیدا کرد. در این الگو، لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ وجود دارد، یعنی «عدالت»؛ در این الگو اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ وجود دارد، یعنی «مرزبندی با دشمن»؛ در این الگو رُحَماءُ بَینَهُم وجود دارد، یعنی «مهربانی مؤمنین و مردم با یکدیگر»؛ اینها خطوط اصلی است؛ ما از هر کدام از اینها که غفلت کرده باشیم و غفلت بکنیم و زمین بماند، نقصی در الگوی زیست اسلامی به وجود می‌آید .»[۱]

این ویژگی‌ها نه‌تنها در میدان جنگ، بلکه در زندگی روزمره‌ی مسلمانان نیز باید جاری باشد. تصور کنید در جامعه‌ای زندگی می‌کنید که افراد در برابر تهدیدهای دشمنان خارجی، همچون سدی مستحکم عمل می‌کنند، و در مسائل داخلی، اختلافات خود را با گفتگو و محبت حل می‌کنند. چنین جامعه‌ای، الگویی است که آیه‌ی شریفه توصیف می‌کند. امروز نیز این آیه، چراغ راهی برای امت اسلامی است. در برابر دشمنانی که با توطئه‌ها و تحریم‌ها به‌دنبال شکستن عزت مسلمانان‌اند، باید صلابت نشان دهیم. در میان خود نیز، با مهربانی، کمک به نیازمندان و رعایت انصاف، پایه‌های جامعه‌ای قوی و متحد را بنا کنیم. اگر این دو ویژگی در میان ما نهادینه شود، هیچ دشمنی نمی‌تواند بر ما غلبه کند و هیچ اختلافی نمی‌تواند ما را از هم جدا سازد.

خداوند در این آیه از ما خواسته است که:

در برابر دشمنان حق، استوار و قاطع باشیم و در میان خود، روحیه‌ی مهربانی و همدلی را تقویت کنیم.

برای عمل به این آیه در زندگی می‌توانیم:

_ به‌جای بی‌تفاوتی نسبت به دشمنی با حق، آگاهی خود را افزایش دهیم و اقدامات عملی برای ایستادگی در برابر دشمنان داشته باشیم.

_ با همه مسلمانان عالم، به‌دنبال تقویت روحیه‌ی رحمت و محبت باشیم و در هنگام اختلاف، به جای تفرقه، بر همدلی تمرکز کنیم.

[۱]. بیانات در دیدار مردمی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم در سالروز عید غدیر، ۰۵/۰۴/۱۴۰۳

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=93560

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.