آوین ویژه»

ایران و ترکمنستان؛ شرکای راهبردی ترانزیتی در مسیر توسعه منطقه‌ای بتول معلم، نخستین فرماندار زن فارس کیست؟ تمدن نوین اسلامی از دل بازار دین‌دار می‌جوشد ادعای تازه وزیر دفاع انگلیس درباره ایران حمله رژیم صهیونیستی به حومه حمص جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله خندابی بر اثر مسمومیت با گاز واکنش رئیس قوه قضائیه به تغییر کاربری اراضی در شمال نیروی دریایی آمریکا: جایزه بزرگ سال ۲۰۲۴ باید به یمنی‌ها تعلق بگیرد کارل نهمر از مقام صدراعظمی اتریش استعفا داد تکلیف روابط ایران و سوریه چه می‌شود؟ اتصال ریلی ایران و ترکیه؛ گام بلند برای تقویت کریدور شرقی ــ غربی و تجارت دو کشور روایت تلاش خستگی ناپذیر روحانیون برای تبلیغ دین در «یکی از ما» پوتین و اردوغان بر ضرورت توقف اقدامات تروریستی در سوریه تاکید کردند مشاور زلنسکی: می‌توانیم بمب اتم بسازیم، ولی هیچ فایده‌ای ندارد مراسم اعتکاف شعبانیه در مسجد ولی عصر (عج) برگزار می‌شود توضیحات جدید قالیباف درباره قانون حجاب / گشت ارشاد باز هم برمی‌گردد؟ هوای «پاک» پایتخت در پنجمین روز سال توزیع ۶۰۰ بسته معیشتی در چاراویماق

0

نسخۀ آیت‌الله بهجت (ره) برای افزایش ایمان و دوری از قساوت قلب

  • کد خبر : 97626
  • ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۵
نسخۀ آیت‌الله بهجت (ره) برای افزایش ایمان و دوری از قساوت قلب

آیت‌الله بهجت (ره) با تأکید بر اهمیت خواندن قرآن و ادعیه، زیارت اماکن متبرکه و علما، بر لزوم افزایش بصیرت و انس با عبادت تأکید می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله بهجت (ره) با بیانی رسا، نقشی حیاتی را در سلوک معنوی ترسیم می‌کنند: انتخاب همنشین! همنشینی که می‌تواند بصیرت افزون کند یا قلب را به قساوت بکشاند.

بنابر روایت حوزه، آیت‌الله بهجت قدس‌سره می‌فرمایند:

از واضحات است که خواندن قرآن در هر روز و ادعیه‌ی مناسبه‌ی اوقات و امکنه (مکان‌ها)، در تعقیبات و غیر آن‌ها؛ و کثرت تردّد در مساجد مشاهد مشرّفه و زیارت علما و صلحا و هم‌نشینی با آنها از مرضیّات (موجب رضایت) خدا و رسول صلّی‌اللّه‌علیه‌وآله است و باید روزبه‌روز مراقب زیادتی بصیرت و انس به عبادت و تلاوت و زیارت باشید.

و برعکس، کثرت مجالست (هم‌نشینی زیاد) با اهل غفلت، مزید (سبب افزایش) قساوت و تاریکی قلب و استیحاش (رمیدن و انس نگرفتن) از عبادت و زیارات است. از این جهت است که، احوال حسنۀ حاصلۀ از (حالات خوبی که نتیجه) عبادات و زیارات و تلاوت‌ها، به سبب مجالست (هم‌نشینی) با ضعفای در ایمان، به سو حال (حال بد) و نقصان مبدّل می‌شوند.

پس مجالست با ضعیف‌الایمان – در غیر اضطرار و برای غیر هدایت آن‌ها – سبب می‌شود که ملکات حسنه‌ی خود را از دست بدهد بلکه اخلاق فاسده‌ی (ناپسند) آنها را یاد بگیرد:

«جَالِسُوا مَنْ یُذَکِّرُکُمُ اللَّهَ رُؤْیَتُهُ وَ یَزِیدُ فِی عِلْمِکُمْ مَنْطِقُهُ وَ یُرَغِّبُکُمْ فِی الْآخِرَةِ عَمَلُهُ؛ با کسانی نشست و برخاست کنید که برخورد و دیدن آنان شما را به یاد خدا آورد و گفتارشان موجب افزونی دانش شما و اعمال آنان موجب رغبت و تمایل شما به آخرت گردد» (برگرفته از فرمایش امام صادق علیه‌السلام. اصول کافی، ج ۱، ص ۳۹).

منبع: برگی از دفتر آفتاب، ص ٢٠١.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=97626

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.