آوین ویژه»

آغاز به کار دادگاه‌های صلح؛ نظام نوین دادرسی به تهران رسید برای اولین بار فاش شد؛ ابعاد جدید و تکان دهنده شکست رژیم صهیونیستی در روز ۷ اکتبر دقیقی: دنبال بهانه نیستم و قصور از من است/در نیم فصل دوم بهتر می‌شویم ۶۲ ملک دولتی به فهرست املاک مولدسازی اضافه شد مخالفت با افزایش قیمت بلیت اتوبوس‌ نوروز قاضی دادگاه آمریکا: حکم پرونده «حق‌السکوت» ترامپ هفته دیگر اعلام می‌شود ساخت کاغذ از لباس‌های دور ریخته شده / یک ابتکار سودآور افزایش شمار شهدای غزه به ۴۶ هزار و ۶۴۵ نفر وضعیت راه های کشور؛ بارش برف و باران در جاده‌های ۱۱ استان بارش برف در البرز اختتامیه همایش «آینه‌داران» برگزار شد/ حضور ۶۰ شاعر در جوار حرم امام رضا (ع) واردات ۸.۶ میلیارد دلاری از گمرک فرودگاه امام (ره) تا پایان آبان عرضه کالا در نمایشگاه‌های بهاره با ۵ تا ۳۰ درصد تخفیف ناکامی قاچاقچی مواد مخدر در انتقال محموله هروئین در حاجی آباد تازه‌ترین ابرپروژه عربستان در حاشیه دریا قاضی فدرال ترمز ترامپ را کشید؛ توقف پاکسازی سازمان توسعه جهانی آمریکا بورس کالا؛ راهکاری برای خروج از لاتاری خودرو تقوا، بخشندگی و انفاق حضرت خدیجه(س) برای زنان امروز می تواند الگو باشد

1

نسخۀ آیت‌الله بهجت برای افزایش ایمان و دوری از قساوت قلب

  • کد خبر : 97966
  • ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۷
نسخۀ آیت‌الله بهجت برای افزایش ایمان و دوری از قساوت قلب

آیت‌الله بهجت (ره) با تأکید بر اهمیت خواندن قرآن و ادعیه، زیارت اماکن متبرکه و علما، بر لزوم افزایش بصیرت و انس با عبادت تأکید می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله بهجت (ره) با بیانی رسا، نقشی حیاتی را در سلوک معنوی ترسیم می‌کنند: انتخاب همنشین! همنشینی که می‌تواند بصیرت افزون کند یا قلب را به قساوت بکشاند.

بنابر روایت حوزه، آیت‌الله بهجت قدس‌سره می‌فرمایند:

از واضحات است که خواندن قرآن در هر روز و ادعیه‌ی مناسبه‌ی اوقات و امکنه (مکان‌ها)، در تعقیبات و غیر آن‌ها؛ و کثرت تردّد در مساجد مشاهد مشرّفه و زیارت علما و صلحا و هم‌نشینی با آنها از مرضیّات (موجب رضایت) خدا و رسول صلّی‌اللّه‌علیه‌وآله است و باید روزبه‌روز مراقب زیادتی بصیرت و انس به عبادت و تلاوت و زیارت باشید.

و برعکس، کثرت مجالست (هم‌نشینی زیاد) با اهل غفلت، مزید (سبب افزایش) قساوت و تاریکی قلب و استیحاش (رمیدن و انس نگرفتن) از عبادت و زیارات است. از این جهت است که، احوال حسنۀ حاصلۀ از (حالات خوبی که نتیجه) عبادات و زیارات و تلاوت‌ها، به سبب مجالست (هم‌نشینی) با ضعفای در ایمان، به سو حال (حال بد) و نقصان مبدّل می‌شوند.

پس مجالست با ضعیف‌الایمان – در غیر اضطرار و برای غیر هدایت آن‌ها – سبب می‌شود که ملکات حسنه‌ی خود را از دست بدهد بلکه اخلاق فاسده‌ی (ناپسند) آنها را یاد بگیرد:

«جَالِسُوا مَنْ یُذَکِّرُکُمُ اللَّهَ رُؤْیَتُهُ وَ یَزِیدُ فِی عِلْمِکُمْ مَنْطِقُهُ وَ یُرَغِّبُکُمْ فِی الْآخِرَةِ عَمَلُهُ؛ با کسانی نشست و برخاست کنید که برخورد و دیدن آنان شما را به یاد خدا آورد و گفتارشان موجب افزونی دانش شما و اعمال آنان موجب رغبت و تمایل شما به آخرت گردد» (برگرفته از فرمایش امام صادق علیه‌السلام. اصول کافی، ج ۱، ص ۳۹).

منبع: برگی از دفتر آفتاب، ص ٢٠١.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=97966

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.