آوین ویژه»

ضریب هوشیاری امنیتی کشور در بالاترین سطح قرار دارد ورود اولین مهاجران اخراجی از آمریکا به ونزوئلا سخنگوی وزارت امور خارجه: حضور ایران در سوریه مستشاری و خروج آن مسئولانه بود + فیلم لقب جالب پزشکیان برای منطقه مکران افزایش ۸۴ درصدی تبادل تجاری میان ایران و افغانستان آماده باش یگان حفاظت محیط زیست اردبیل در پی بارش برف ابعاد مختلف جنایات صهیونیست ها باید برای همگان روشن شود قیمت گوشت در استان سمنان نزولی شد واکنش قاهره به موضع‌گیری نتانیاهو علیه عربستان واکنش رئیس صداوسیما به انتقاد مخاطبان از سریالهای تکراری هشدار نارنجی برای گسترش توده هوای سرد در تهران ارتش روسیه دو شهرک دیگر در شرق اوکراین را تصرف کرد تکرار ادعاهای کاخ سفید در آستانه مذاکرات عمان مقتدی صدر: عراق نباید در امور سوریه دخالت کند ۴۳۲ واحد نهضت ملی مسکن تا پایان سال تحویل مردم می شود دستیار اجتماعی رئیس جمهور: ۳۷ درصد جوانان بیکار هستند ارتش لبنان بعد از عقب‌نشینی نظامیان صهیونیست در مناطق جنوبی مستقر شد تایید ۱۸ رئیس دانشگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی

0

معاون وزیر دفاع: ۳۰ درصد از سند توسعه صنعت هوافضا محقق شده است

  • کد خبر : 114340
  • ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۲
معاون وزیر دفاع: ۳۰ درصد از سند توسعه صنعت هوافضا محقق شده است

معاون وزارت دفاع اعلام کرد: تنها ۳۰ درصد برنامه‌های فضایی محقق شده و برای پیشرفت باید ارتباط صنعت با دانشگاه تقویت شود.

به گزارش بازار، سیدمهدی فرحی روز سه‌شنبه در بیست‌وسومین کنفرانس بین‌المللی هوافضای ایران که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، به روند تدوین و اجرای سند ۱۰ ساله توسعه هوافضا اشاره و اعلام کرد: به‌رغم دستاوردهای بزرگ کشور در حوزه هوایی، دفاعی و فضایی، فقط حدود ۳۰ درصد از اهداف این سند عملیاتی شده است.

وی افزود: برنامه تدوین‌شده کاملاً اجرایی و عملیاتی بود اما با وجود تلاش‌های گسترده، ۷۰ درصد آن محقق نشد و روند پیشرفت به دلایل مختلف از جمله ضعف ارتباط میان صنعت و دانشگاه از مسیر هدفگذاری فاصله گرفت.

فرحی مهم‌ترین مانع تحقق سند را نبود ارتباط موثر و نیازمحور بین دانشگاه و بخش صنعت دانست و اظهار کرد: شعار پیوند صنعت و دانشگاه بیش از ۲ دهه است که مطرح شده اما تاثیر عملیاتی آن هنوز پررنگ نشده است. برای توسعه واقعی، دانشگاه‌ها باید روی نیازهای ملی مانند طراحی موتور جت سبک، پهپادهای هوشمند، و فناوری‌های میان‌رشته‌ای تمرکز کنند.

وی ضمن اشاره به پژوهش‌های انجام‌شده در کشورهای پیشرفته، یادآور شد: توسعه هوافضا و فناوری‌های راهبردی مانند هوش مصنوعی، فناوری‌های ترکیبی و متریال‌های پیشرفته آینده‌ساز کشور خواهد بود؛ دنیا سرمایه‌گذاری عظیمی روی این فناوری‌ها انجام داده تا از قافله عقب نماند.

معاون وزیر دفاع تاکید کرد: اکنون ورود به حوزه هوافضا نه فقط یک افتخار، بلکه یک ضرورت و الزام است و اگر عقب بمانیم جبران آن بسیار سخت خواهد بود.

فرحی با تاکید بر ضرورت توسعه فناوری‌های نوظهور، تربیت نیروی انسانی متخصص، گسترش کارآفرینی، نوآوری و تمرکز بر پروژه‌های دانش‌بنیان و کوچک اما پایدار، اعلام کرد: باید دیپلماسی علم و فناوری و همکاری با مراکز رشد و پارک‌های فناوری تقویت شود تا شاهد جهش ملی در این صنعت باشیم.

وی افزود: در وزارت دفاع، امروز بیش از ۸۲۰۰ شرکت طرف همکاری داریم که از این میان ۱۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان و بیش از ۱۲۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم با وزارت دفاع همکاری دارند و بیش از ۵۵ درصد خروجی‌های سالانه وزارت دفاع از بیرون این وزارتخانه تامین می‌شود.

فرحی با بیان راهبرد «هسته دانا و شبکه توانا» گفت: باید از ظرفیت شبکه‌ای و ملی شرکت‌ها، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، و مراکز رشد بیش از پیش بهره بگیریم تا عقب‌ماندگی‌ها جبران شود و بتوانیم اهداف سند توسعه هوافضا را در سال‌های آینده با قدرت پیش ببریم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=114340

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.