آوین ویژه»

ابو عبیده: طی ۷۲ ساعت اخیر بیش از ۱۰ نظامی اشغالگر کشته شده‌اند کرملین: جدایی بشار اسد و همسرش کذب است تیر خلاص دولت به یارانه بگیران | زمان وداع با یارانه نقدی از راه رسید اعطای انگشتر اهدایی رهبر انقلاب به خانواده خادم قرآنی رسیدگی دادستان و قضات به پرونده ۴۰۰۰ زندانی در تهران هیئت قضایی عمانی از دیوان عالی کشور بازدید کردند سخنگوی قوه‌قضائیه: حمله به زندان اوین در ساعت ملاقات خانواده زندانیان انجام شد مسجد در پرورش دینی و علمی تاثیرگذار است وزیر علوم: حمایت بین‌المللی جمهوری اسلامی از حقوق دانشمندان ادامه دارد نهنگ‌های بیت‌کوین تا حد جنون خرید کردند شوخی جنجالی خداداد عزیزی روی آنتن زنده شبکه سه + فیلم کیفیت هوای البرز برای تمام گروه ها ناسالم است مرمت مسجد جامع گرگان نیازمند اعتبارات میلیاردی است ۹۰ درصد مالیات اصناف تهران به ۱۶ استان محروم رسید مهلت شرکت در جشنواره نوآوری‌های تبلیغی طلاب تمدید شد سیستم گرمایشی ۱۶۵ مدرسه در خراسان جنوبی ایمن سازی شد عربستان به دست و پای کریستیانو رونالدو افتاد دستور فوری مجلس برای واریز یارانه کمک معیشتی کالابرگ

0

از سوریه تا تهران؛ چرا فعالیت کانون‌های تولید ریزگرد امسال شدیدتر است؟

  • کد خبر : 124233
  • ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۶
از سوریه تا تهران؛ چرا فعالیت کانون‌های تولید ریزگرد امسال شدیدتر است؟

بخشی از گرد و غبار روزهای اخیر از کشورهای سوریه و قسمتی از عراق وارد شده که استان‌ها غربی کشور ما و بخشی از استان‌های مرکزی را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش بازار، بهزاد رایگانی، دبیر ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار در گفت‌وگویی در رابطه با گردوغباری که طی روزهای اخیر کشور را درگیر کرده است، اظهار کرد: این پدیده ناشی از منشأ محلی و منشأ خارجی است که از یکدیگر مستقل هستند. بخشی از این گردوغبار از کشورهای سوریه و قسمتی از عراق وارد شده که استان‌های غربی کشور ما و بخشی از استان‌های مرکزی را تحت تأثیر قرار داده است، این کانون‌ها به‌طور ویژه در کشور سوریه فعال شده‌اند.

وی افزود: رویداد دیگر ما محلی است که بستگی به شرایط کانون‌های استان‌های مختلف دارد، در واقع به‌جز نیمه غربی و بخشی از مرکز کشور، بیشتر استان‌ها به‌دلیل کانون‌های داخلی و محلی درگیر گردوغبار شده‌اند.

دبیر ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار درباره منشأ گردوغبار در تهران و البرز نیز توضیح داد: در رابطه با کلان‌شهر کرج، دشت پایین‌دست تالاب صالحیه که بین اشتهارد و نظرآباد و بوئین‌زهرا قرار گرفته است، کانون اصلی بوده است. در مورد کلان‌شهر کرج، گردوغبارهایی که عمدتاً حوالی ساعت ۴ یا ۵ بعدازظهر ایجاد می‌شوند و تا شب ادامه دارند، مربوط به محدوده پایین‌دست تالاب صالحیه هستند اما وضعیت در تهران تا حدودی متفاوت است.

رایگانی اضافه کرد: تنها بخشی از گردوغبارهای تهران منشئی مرتبط با تالاب صالحیه دارند و بخش عمده‌ای از گردوغبارهای اخیر در تهران مربوط به اراضی جنوبی و شرقی این شهر است، که شامل مناطق بیابانی جنوب استان تهران و اراضی کشاورزی‌ای است که امسال به‌دلیل خشکسالی زیر کشت نرفته‌اند و اکنون رها شده‌اند، همچنین در شرق تهران به‌سمت استان سمنان، نیز یک منطقه بیابانی گسترده داریم که فعال شده است.

وی در ادامه با توجه به همکاری با دو کشور سوریه و عراق برای مهار کانون‌های گردوغبار گفت: رویداد اخیر نشان داد که عمده کانون‌هایی که کشور ما را تحث تأثیر قرار می‌دهند در کشور سوریه قرار دارند که در مسیر خود کانون‌های محلی کشور عراق را نیز فعال می‌کنند و نهایتاً بر ایران تأثیر می‌گذارند، در واقع عمده سهم در کشور سوریه است که به‌دلیل تحولات سوریه امکان تعامل با آنها وجود ندارد.

دبیر ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار تصریح کرد: در مورد عراق، اقدامات محدودی انجام شده است، آخرین جلسه ما با مقامات عراقی زمستان سال گذشته برگزار شد. هدف این جلسات، پیگیری چند محور همکاری مشترک بوده که در بخش ایرانی آن اقدامات انجام شده است، اما در طرف عراقی هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم.

رایگانی توضیح داد: طرف عراقی اعلام کرده است که به‌دلیل مشکلات و معضلات مالی، مسئله کنترل گردوغبار را از اولویت خارج کرده است، پیش‌تر کویت کانون‌هایی را که از عراق بر این کشور تأثیر می‌گذارند، با هزینه خودش مهار کرده و اقداماتی را انجام داده است، ایران هم آمادگی دارد بخشی از هزینه‌ها را تقبل کند و کمک فنی ارائه کند، اما منتظر عادی‌سازی شرایط هستیم تا روند همکاری پیش رود.

دبیر ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار با یادآوری اینکه “در سال‌های گذشته نیز رویدادهای گردوغبار را داشته‌ایم.”،‌ گفت: امسال متأسفانه کشور درگیر خشکسالی شدید است و به‌دلیل بروز خشکسالی بیشتر آب‌های سطحی ما در بحث شرب مصرف می‌شود که این مورد باعث شده است بسیاری از اراضی داخل کشور فاقد پوشش گیاهی‌ شوند و خشک شوند و زمین‌های کشاورزی نیز، به‌دلیل کمبود منابع آبی، به زیر کشت نرفته و رها شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: این وضعیت ناشی از شرایط اقلیمی است و پدیده‌ای طبیعی محسوب می‌شود که پیش‌تر نیز وجود داشته اما امسال به‌دلیل خشکسالی گسترده، به‌شکل شدیدتری بروز پیدا کرده است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=124233

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.