آوین ویژه»

انجمن‌ها و سازمان‌های دولتی اسکار «در سایه سرو» را تبریک گفتند شاخص بورس ۱۸هزار واحد افت کرد فوری | شرایط ویژه واردات خودرو با کد ملی اعلام شد | خوش به حال بانک ها شد! ترامپ: اگر فکر می‌کنید تعرفه‌ها خیلی زیاد است، با آمریکا دادوستد نکنید با حضور معاون اول رییس جمهور در ایران اکسپو ۲۰۲۵ انجام شد: رونمایی از اپلیکیشن تیم‌بانک؛ گامی در بانکداری دیجیتال استفاده از تجارب بشری را نمی‌توان نافی دین‌ داری تلقی کرد تصمیم نهایی دولت برای حذف یارانه نقدی علنی شد برگزاری ویژه برنامه های گرامیداشت«سید حسن نصراله» در البرز ۲بسکتبالیست با ویلچر قم مقام سوم قهرمانی جوانان آسیا را کسب کردند واکنش جالب پزشکیان به موقعیت گل ایران از جایگاه ویژه استادیوم آزادی + فیلم تصاویر زیبا از جاده برفی ماسوله – خلخال پویش «نه به تصادف» آمار تصادفات در اردبیل را نصف کرد آیا هیپنوتیزم واقعاً می‌تواند خاطرات پنهان را آشکار کند؟ تماس تلفنی رئیس‌جمهور برای پیگیری وضعیت زلزله زدگان مسجدسلیمان استقبال گسترده از بقاع متبرکه خراسان جنوبی در روز ۱۳ فروردین وقوع انفجار مرموز در پایگاه نظامی کره جنوبی سرمایه گذاری در بانک سودده‌تر است یا صندوق درآمد ثابت؟ وزیر علوم: تلفن همراه و لپ‌تاپ دانشجویان بیمه می‌شود

1

ترکیه چه نقشی در کم بارشی های ایران دارد؟

  • کد خبر : 38124
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲
ترکیه چه نقشی در کم بارشی های ایران دارد؟

در حالی مطابق آمار و اطلاعات سازمان هواشناسی بارش‌ها در کشور ۴۵.۸ درصد کاهش یافته که رئیس سازمان هواشناسی توضیحاتی را درباره تاثیرگذاری ترکیه در کم‌بارشی ایران ارائه کرد.

به گزارش بازار، سحر تاجبخش مسلمان در خصوص این‌که سال گذشته عنوان شد مقصر کم‌بارشی‌ها در ایران، ارتفاعات ترکیه است‌، اظهار کرد: این ادعا اساساً نادرست بوده و چندین عامل در رخداد بارش‌ها موثر است.

وی ادامه داد: برای اینکه بارش در جایی اتفاق بیفتد، باید عواملی وجود داشته باشد که باعث صعود و متراکم شدن هوا شود؛ وقتی هوا متراکم می‌شود به‌صورت برف یا باران ریزش پیدا می‌کند.

وی افزود:‌ این عوامل می‌تواند سیستم‌های جوی باشند، مانند سیستمی که در حال حاضر در منطقه ما فعال است، یا می‌تواند عوامل توپوگرافی باشد. مرز بین ایران و ترکیه بخش‌هایی از رشته‌کوه آناتولی را در بر می‌گیرد و همین عامل باعث می‌شود که بارش در بخش‌های جنوبی بیشتر از بخش‌های شرقی باشد.

رئیس سازمان هواشناسی بیان کرد: از طرف دیگر، ارتفاع مناطق در سمت ایران، در بخش‌های شرقی آناتولی، پایین‌تر از ارتفاع در سمت غربی است و همین امر باعث می‌شود که بارش در مناطق مرتفع‌تر معمولاً بیشتر باشد.

تاجبخش در این‌باره به مثالی اشاره کرد و گفت: به‌عنوان نمونه، ارتفاع دریاچه وان و دریاچه ارومیه با هم قابل مقایسه نیستند. همچنین دریاچه سوان در ارمنستان هم از ارتفاع بیشتری برخوردار است. بنابراین آن مناطق بارش‌های بیشتری نسبت به ایران دارند.

وی اضافه کرد: به طور متوسط، بارش ایران حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌متر است، در حالی که در ترکیه این مقدار ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌متر است که بخش زیادی از این تفاوت مربوط به توپوگرافی ترکیه است.

وی تاکید کرد: سیستم‌های جوی معمولاً از غرب به شرق حرکت می‌کنند و وقتی به رشته‌کوه‌های آناتولی برخورد می‌کنند، جریان هوا صعود کرده و متراکم شده و همین باعث بارش در سمت کوه می‌شود. در واقع، همیشه همین‌طور بوده است و رشته‌کوه آناتولی به عنوان یک عامل مهم برای بارش شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: اما این بدین معنا نیست که بارش در سمت ما همیشه کم بوده است. ما تصاویری از سال‌های گذشته از جمله ۲۰۰۳ میلادی داریم که شرایط مشابهی با سال گذشته را در آن زمان تجربه کرده‌ایم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=38124

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.