آوین ویژه»

تردد سنگین در آزاد راه قزوین-کرج-تهران جدایی «راه» از «مسکن» ؛ چشم‌انداز جدید یا تکرار اشتباهات گذشته؟ دوج‌کوین ترون را از سر راه برداشت / صعود DOGE به جمع ۸ رمزارز برتر بازار!  عباس عراقچی و ویتکاف به سوی محل مذاکرات رفتند بوستان‌های قم به طنین خوش قرآن کریم، معطّر می‌‎شود نرخ دلار خریداران را گیج کرد | قیمت روز دلار و سایر ارزها (پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳) از سوی بنیاد ملی _ مردمی نهضت پیشرفت بانوان؛پویش«یلدای مادرانه»برگزار می‌شود برپایی نمایشگاه «سنگر سازان بی سنگر» در یادمان کربلای ۴ یحیی سریع: یک کشتی را در دریای سرخ هدف قرار دادیم موج گرمای شدید در خوزستان تا ۵۰ درجه؛ کاهش دما از سه‌شنبه انجمن برنج خواستار ابطال ثبت سفارش ۱۰هزار تن برنج شد تکالیف شهرداری ها در شوراهای آموزش و پرورش الزامی است برگزاری بیش از ۳ هزار جلسه کلاس برخط در دانشگاه تهران استقبال تیک تاک از حمایت ترامپ برای فعالیت دوباره در آمریکا فرانسه: برخی تحریم‌ها علیه سوریه می‌تواند به‌سرعت برداشته شود/ نگرانی از موفقیت نشست «بریکس» افزایش قربانیان تصادف اتوبوس و کامیون در مکزیک به ۴۱ نفر فرصت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ تمدید شد پرداخت وام ودیعه مسکن به این افراد قطعی شد

1

نگاهی به وضعیت رفاه در ایران | بحران ادامه دارد؟

  • کد خبر : 80481
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۳:۱۹
نگاهی به وضعیت رفاه در ایران | بحران ادامه دارد؟

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت عدالت اجتماعی کشور، روند تعداد خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور را اعلام کرده است. با تقسیم این تعداد به کل خانوارهای کشور، می‌توان وضعیت واقعی خانوارها را مورد مطالعه قرار داد.

آمارهای مرکز آمار ایران از وضعیت زنان سرپرست خانوار نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ از هر هزار خانوار جامعه، ۱۴۱ خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی بوده است. با وجود اینکه این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱ بهبود یافته اما همچنان در وضعیت مناسبی قرار ندارد.

نسبت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی به کل خانوارهای کشور، شاخصی مهم در ارزیابی وضعیت رفاهی جامعه و گستره نیاز به حمایت‌های اجتماعی است. این نسبت نشان‌دهنده میزان خانوارهایی است که به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی یا سلامت، نیازمند دریافت کمک‌های مالی، معیشتی و خدماتی از سوی نهادهایی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی هستند.

افزایش این نسبت می‌تواند بیانگر گسترش فقر، کاهش فرصت‌های شغلی، تورم و سایر عوامل اقتصادی باشد که معیشت خانوارها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از سوی دیگر، کاهش آن ممکن است نشان‌دهنده بهبود وضعیت اقتصادی، افزایش اشتغال و توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر باشد.

این گزارش به بررسی این نسبت در سال‌های اخیر پرداخته است.

031212

حال بیش از ۱۴ درصد خانوارهای کشور خوب نیست

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت عدالت اجتماعی کشور، روند تعداد خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور را اعلام کرده است. با تقسیم این تعداد به کل خانوارهای کشور، می‌توان وضعیت واقعی خانوارها را مورد مطالعه قرار داد.

بررسی این آمار نشان می‌دهد نسبت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی به کل خانوارهای کشور در هشت سال گذشته، در سال ۱۴۰۱ بیشترین سطح را داشته است. این نسبت در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴.۴ درصد بوده است. به عبارتی از هر هزار خانوار کشور، ۱۴۴ خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی بوده‌اند. از سوی دیگر کمترین این سطح مربوط به سال ۱۳۹۶ بوده که معادل ۸.۵ درصد بوده است. به عبارتی می‌توان گفت وضعیت رفاهی خانوارها در سال ۱۳۹۶ بهتر از سایر سال‌ها بوده است.

آخرین وضعیت خانوارهایی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کل کشور هستند مربوط به سال ۱۴۰۲ است. در این سال نسبت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی به ۱۴.۱ درصد رسیده است. به بیان دیگر در سال ۱۴۰۲ از هر هزار خانوار جامعه، ۱۴۱ خانوار دغدغه جدی رفاه داشته و تحت پوشش نهادهای حمایتی دولت بوده‌اند. با وجود اینکه این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش یافته اما همچنان نسبت به سال‌های گذشته در سطوح بالایی قرار دارد و سطح رفاه خانوارها در جامعه همچنان با مشکلات جدی مواجه است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=80481

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.