آوین ویژه»

رقص شکوفه‌ها و نغمه چشمه‌ها در بهار کردستان حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی جنبش حماس اجرای مذاکرات مستقیم با آمریکا را تأیید کرد پزشکیان: صد بار دیگر بیایند و بررسی کنند، ما قرار نیست بمب اتم بسازیم «سفرنامه آبجی مظفر»؛ پیوندی از تاریخ و جامعه‌شناسی در قالبی کمدی ستاره پرسپولیسی شاگرد یحیی می‌شود؟ «آذر هفت صبح» از ۷ آذر اکران می‌شود نماینده پارلمان اسرائیل از حزب نتانیاهو: جنگ لبنان موفقیتی برایمان نداشت بررسی دستورالعمل کفایت سرمایه در دستور کار سازمان بورس روایتی امیدبخش از زندگی یک مادر نابینا در مستند «چاو» تظاهرات باشکوه مردم ترکیه در حمایت از غزه+ فیلم از گذشته عبرت نمی گیریم | تابستان سختی در راه است| ناترازی ها تشدید می شود ارائه خدمات آموزشی، تفریحی و مشاوره به بانوان تاکسیران صبا و موزه امام علی (ع) میزبان نمایشگاه‌های تجسمی رضوی شدند پرداخت وام ۳۰ میلیونی بازنشستگان به مشکل خورد + جزئیات سالار عقیلی به «خط قرمز» رسید پشت پرده شایعه حفاری در قطعه 252 بهشت زهرا نقش کلیدی داده‌های علوم زمین در جذب سرمایه به معادن

1

آمادگی ایران برای توسعه زیر ساخت‌های کریدور خزر- خلیج فارس

  • کد خبر : 70014
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۳
آمادگی ایران برای توسعه زیر ساخت‌های کریدور خزر- خلیج فارس

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: کشورمان آمادگی کامل برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج فارس و بهره‌برداری از بنادر جنوبی برای کشورهای حاشیه دریای خزر را دارد.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ سیدمحمد اتابک روز سه‌شنبه در سومین همایش اقتصادی خزر با اشاره به برگزاری شش پنل در زمینه‌های مختلف شامل آمار، صنعت، اقتصاد، گمرک، بانکداری، حمل و نقل، بهداشت، گردشگری و نفت و گاز، اظهار کرد: فعال‌سازی و توسعه زیرساخت‌ها در ارتقای کریدورها و لجستیک، دیجیتال‌سازی فرآیندها، ایجاد پارک‌های صنعتی و فناوری مشترک، تسهیل تبادلات مالی و بانکی بر اساس تجربیات موفق کشورهای عضو با تکیه بر پول ملی و ایجاد کریدور سبز گمرکی و مناطق آزاد مشترک از جمله مباحث مطرح‌شده بود.

وی افزود: ایران آمادگی خود را برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج فارس و ایجاد پایگاه‌های لجستیکی و بهره‌برداری از بنادر جنوبی کشور برای کشورهای حاشیه دریای خزر اعلام کرد.

اتابک همچنین تاکید کرد: استفاده از موافقتنامه‌های اقتصادی خزر، کریدور ترانس-کاسپین و توسعه همکاری‌های فرامنطقه‌ای مانند بریکس و اوراسیا از دیگر موضوعات مورد تاکید اعضا بود. همچنین، توجه به تغییرات اقلیمی، امنیت غذایی، زیرساخت‌های حمل و نقل، انرژی، تبادل دانش پزشکی و گسترش همکاری‌های الکترونیک میان کشورهای عضو مورد توجه قرار گرفت.

وی اظهارداشت: هر ۵ کشور نگرانی خود از کاهش سطح آب خزر را مورد تاکید قرار دارند در این باره ایجاد سامانه مشترک پایش داده های سطح آب و کمک از سازمان های بین المللی موافقت شد، همچنین جلوگیری از ورود پساب های صنعتی و شهری به دریای خزر، استفاده از ظرفیت های خالی صنعت نفت و گاز، توسعه گردشگری مبتنی بر گردشگری خزر، توسعه صنایع انرژی و پالایشگاهی، توسعه بهداشت و سلامت مردم حاشیه این دریا مورد تاکید قرار گرفت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از تصویب ایجاد مرکز امداد و نجات خزر و آزمایشگاه نفت خزر خبر داد و گفت: اتصال شبکه‌های تبادل برق کشورهای حاشیه خزر و توجه به انرژی سبز، همچنین حل چالش‌های زیست‌محیطی و آلودگی آب این دریا از طریق فناوری‌های کشورهای عضو نیز مورد توجه قرار گرفت که به همین منظور، ایجاد کنسرسیوم‌های علمی و پارک‌های فناوری مشترک تصویب شد.

وی در پایان اعلام کرد که ایران آمادگی میزبانی نشست‌های مشترک کشورهای حاشیه خزر تا برگزاری دوره بعدی اجلاس را دارد و کشورهای عضو خواستار برگزاری منظم این نشست‌ها شدند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=70014

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.