آوین ویژه»

رج‌به‌رج به تماشای معنا؛ اورنک در سطرهای گالری دیدار بررسی چالش‌های سینمای مستند روی آنتن رادیو گفت‌وگو     ایلان ماسک: آیا می‌دانستید ویروس کرونا با پول مالیات مردم آمریکا تولید شد! رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود «دختر آرام» به خانه هنرمندان می‌آید برنامه ریزی برای ترویج و تسهیل ازدواج مددجویان کمیته امداد روزی خاص برای خلوت و نجوا با معبود/ معتکفین اردبیل برای قرب الهی دور هم جمع می‌شوند پیروزی النصر با درخشش کریستیانو رونالدو بارش برف مسیر ۳۱ روستای رودسر را مسدود کرده است بختیاری‌زاده بمب نقل و انتقالات استقلال را لو داد نشست «جنسیت، فرهنگ و بیولوژی» با نگاه تحلیلی به این مقوله برگزار می‌شود رونمایی از مستند «رویای فرهاد» در خانه هنرمندان ایران آغاز فروش بلیت قطارهای مسافری آذر از امروز کشورهایی که «پوتین» سال نو میلادی را به سران آن‌ها تبریک نگفت دانشمند: «زندگی با آیه‌ها» می تواند سرآغاز حفظ و زندگی با قرآن باشد فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور مجوز واردات واکسن زگیل تناسلی صادر شد گل اول استقلال به نساجی + فیلم

1

اولین کامپیوتر کوانتومی «مفید» ساخته شد

  • کد خبر : 82277
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
اولین کامپیوتر کوانتومی «مفید» ساخته شد

شرکت آمریکایی پسی‌کوانتوم (PsiQuantum)، که اخیراً قراردادی میلیارد دلاری از دولت‌های استرالیا و کوئینزلند برای ساخت یکی از نخستین رایانه‌های کوانتومی کاربردی دریافت کرده، اعلام کرده است که آماده آغاز ساخت این کامپیوتر در شهر بریزبن است.

به گزارش خبرآنلاین، شرکت پسی‌کوانتوم جزئیات جدیدی از فناوری خود منتشر کرده که نشان می‌دهد به نقطه‌ی عطفی در توسعه‌ رایانه‌های کوانتومی فوتونی دست یافته است. بر اساس نتایج تحقیقاتی، این شرکت اعلام کرده که ساخت اولین رایانه‌ی کوانتومی کاربردی را در شهر بریزبن استرالیا آغاز خواهد کرد.

رایانه‌های کوانتومی به لطف ویژگی‌هایی مانند برهم‌نهی و درهم‌تنیدگی، قادر به انجام محاسباتی هستند که رایانه‌های کلاسیک به دلیل محدودیت‌های سرعت و توان پردازشی از عهده‌ی آن‌ها برنمی‌آیند. اما در عمل، ساخت این دستگاه‌ها بسیار پیچیده و پرهزینه بوده و نرخ خطای بالایی دارد.

به نقل از ایسنا، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این شرکت توسعه‌ یک مجموعه تراشه‌های فوتونی سیلیکونی است که آن‌ها را «امگا» (Omega) نام‌گذاری کرده‌اند.

جف پراید مدیر فنی استرالیا در شرکت پسی‌کوانتوم، توضیح می‌دهد که چگونه این فناوری از تحقیقات اولیه در دهه‌ی ۲۰۰۰ میلادی ریشه گرفته است: «جرمی اوبراین مدیرعامل و بنیان‌گذار پسی‌کوانتوم، به همراه همکارانش، اولین کیوبیت فوتونی را روی یک تراشه‌ی سیلیکونی به نمایش گذاشت. این کار در آن زمان تنها یک اثبات مفهومی آکادمیک بود، اما مسیر استفاده از فوتون‌ها در پردازش کوانتومی مقیاس‌پذیر را هموار کرد.»

به گفته‌ پراید، تراشه‌ی امگا همه‌ی اجزای مورد نیاز برای یک رایانه‌ی کوانتومی مقیاس‌پذیر را در یک پلتفرم قابل تولید و ماژولار فراهم می‌کند.

در حالی که بسیاری از دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که رایانه‌های کوانتومی «مفید» تا اواخر دهه‌ی ۲۰۲۰ یا اوایل دهه‌ ۲۰۳۰ عملیاتی شوند، جدول زمانی اعلام‌شده توسط پسی‌کوانتوم سریع‌تر از انتظارات است.

به گفته‌ پراید، این فناوری می‌تواند به عنوان شواهدی از رشد سریع و بلوغ فناوری کوانتومی در سطح جهانی در نظر گرفته شود.

با سرمایه‌گذاری دولت استرالیا و تعهد پسی‌کوانتوم به توسعه‌ این فناوری، شاید در آینده‌ای نزدیک، محاسبات کوانتومی از مرحله‌ تحقیقات آزمایشگاهی به یک ابزار عملی در صنایع مختلف تبدیل شود.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=82277

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.