آوین ویژه»

فعالیت های آموزشی دانشگاه ارومیه در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل اعلام شد ثروتمندترین مرد جهان سیاست ۱۹ نیروی نظامی پاکستان در درگیری با طالبان کشته شدند+ فیلم دوره آموزش فرماندهان تیم‌های جوانان هلال‌احمر در بوشهر برگزار می‌شود ترمز بریدن تانکر سوخت در لوشان راننده را راهی بیمارستان کرد هشدار جدی به خریداران طلا و سکه در بازار صعودی عیادت رئیس قوه قضائیه از مجروحان حمله صهیونیست‌ها به زندان اوین امداد رسانی هلال احمر آذربایجان غربی به ۵۰ نفر از مردم گرفتار در سیلاب نظام‌الدین کیایی: بهترین صدا در سینما سکوت است شعارهای آپارتایدی ضد عربی نظامیان صهیونیست در جریان سفر به برزیل+ فیلم پروژه زباله سوز چینی 30 هزار میلیارد ارزش مالی دارد؛دلیل سخت گیری های شورا جنگنده‌های رژیم صهیونیستی مناطق مسکونی غزه را به آتش کشیدند امکان تعیین نام به صورت الکترونیک فراهم شد واژگونی اتوبوس در جاده پارس‌آباد- مشگین‌شهر با ۱۹ مصدوم کتاب «فوتبالیست‌ها و خورشید گویان» منتشر شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان شدیدا تکذیب شد ! وزیر اقتصاد و وزیر خارجه، پزشکیان را در سفر به مصر همراهی می‌کنند دانشگاه‌ها و ادارات بندرعباس هم تعطیل شد

1

اولین کامپیوتر کوانتومی «مفید» ساخته شد

  • کد خبر : 82277
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
اولین کامپیوتر کوانتومی «مفید» ساخته شد

شرکت آمریکایی پسی‌کوانتوم (PsiQuantum)، که اخیراً قراردادی میلیارد دلاری از دولت‌های استرالیا و کوئینزلند برای ساخت یکی از نخستین رایانه‌های کوانتومی کاربردی دریافت کرده، اعلام کرده است که آماده آغاز ساخت این کامپیوتر در شهر بریزبن است.

به گزارش خبرآنلاین، شرکت پسی‌کوانتوم جزئیات جدیدی از فناوری خود منتشر کرده که نشان می‌دهد به نقطه‌ی عطفی در توسعه‌ رایانه‌های کوانتومی فوتونی دست یافته است. بر اساس نتایج تحقیقاتی، این شرکت اعلام کرده که ساخت اولین رایانه‌ی کوانتومی کاربردی را در شهر بریزبن استرالیا آغاز خواهد کرد.

رایانه‌های کوانتومی به لطف ویژگی‌هایی مانند برهم‌نهی و درهم‌تنیدگی، قادر به انجام محاسباتی هستند که رایانه‌های کلاسیک به دلیل محدودیت‌های سرعت و توان پردازشی از عهده‌ی آن‌ها برنمی‌آیند. اما در عمل، ساخت این دستگاه‌ها بسیار پیچیده و پرهزینه بوده و نرخ خطای بالایی دارد.

به نقل از ایسنا، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این شرکت توسعه‌ یک مجموعه تراشه‌های فوتونی سیلیکونی است که آن‌ها را «امگا» (Omega) نام‌گذاری کرده‌اند.

جف پراید مدیر فنی استرالیا در شرکت پسی‌کوانتوم، توضیح می‌دهد که چگونه این فناوری از تحقیقات اولیه در دهه‌ی ۲۰۰۰ میلادی ریشه گرفته است: «جرمی اوبراین مدیرعامل و بنیان‌گذار پسی‌کوانتوم، به همراه همکارانش، اولین کیوبیت فوتونی را روی یک تراشه‌ی سیلیکونی به نمایش گذاشت. این کار در آن زمان تنها یک اثبات مفهومی آکادمیک بود، اما مسیر استفاده از فوتون‌ها در پردازش کوانتومی مقیاس‌پذیر را هموار کرد.»

به گفته‌ پراید، تراشه‌ی امگا همه‌ی اجزای مورد نیاز برای یک رایانه‌ی کوانتومی مقیاس‌پذیر را در یک پلتفرم قابل تولید و ماژولار فراهم می‌کند.

در حالی که بسیاری از دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که رایانه‌های کوانتومی «مفید» تا اواخر دهه‌ی ۲۰۲۰ یا اوایل دهه‌ ۲۰۳۰ عملیاتی شوند، جدول زمانی اعلام‌شده توسط پسی‌کوانتوم سریع‌تر از انتظارات است.

به گفته‌ پراید، این فناوری می‌تواند به عنوان شواهدی از رشد سریع و بلوغ فناوری کوانتومی در سطح جهانی در نظر گرفته شود.

با سرمایه‌گذاری دولت استرالیا و تعهد پسی‌کوانتوم به توسعه‌ این فناوری، شاید در آینده‌ای نزدیک، محاسبات کوانتومی از مرحله‌ تحقیقات آزمایشگاهی به یک ابزار عملی در صنایع مختلف تبدیل شود.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=82277

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.